Методическото ръководство от инициативата “Вода в голямото междучасие”.

Written by on 05.06.2012 in Новини - Коментарите са изключени
Water_Brochure_2012-03-12_outlines-1

По случай Световния ден на децата 1-ви юни, Българският национален воден съвет ще включи още 50 училища в програмата „Вода в голямото междучасие”. Тя стартира с голям конкурс за детски рисунки на тема „Водата и аз”, а няколко седмици по-късно беше представена на Софийския фестивал на науката, организиран от Британския съвет. „Вода в голямото междучасие” е дългосрочна инициатива на Водния съвет и „Девин” АД  в подкрепа на обучението по здравословно хранене на децата в началния курс.

Патрон на програмата е младата певица Поли Генова, а инициативата е подкрепена от МОМН и МЗХ, които считат, че тя е „ориентирана към съхранение на здравето на учениците и би била полезна при провежданото от учителите  здравно образование и възпитание”.

Проектът „Вода в голямото междучасие” се осъществява чрез методическо ръководство в помощ на учителите в обучението по здравословен начин на живот от най-ранна детска възраст. В първата част на печатното издание преподавателите ще намерят в синтезиран вид информация за водата, колко важна е тя за организма и нейното значение за здравето и трудоспособността на учениците, включително и за ролята й за качеството на учебния процес. Във втората част са предложени практически упражнения под формата на лесни игри и забавни въпроси.

Всички учители, които искат да бъдат част от инициативата, но все още не са получили своето копие от ръководството, биха могли да го изтеглят от приложения линк напълно безплатно в pdf формат.

Методическо ръководство – download

 

Comments are closed.