Завърши лятното турне на Български национален воден съвет

Written by on 30.08.2011 in Press, Новини, Събития - Коментарите са изключени
Викторина с награди

От 22 до 29 август 2011 г. Българският национален воден съвет проведе по южното Черноморие акция „Водата – твоят стар нов приятел”. Решението беше продиктувано от загрижеността на учените, лекарите и диетолозите от Водния съвет за повишения риск от обезводняване на организма през летните месеци.

Акцията се проведе на 16 локации южно от гр. Бургас и обхвана над 2000 души – летуващи. Над 500 от тях бяха привлечени да участват активно във викторината с въпроси от информационните материали, които предварително бяха раздавани на хората по плажовете. Голям интерес предизвика и възможността всеки, който желае, да изчисли своята персонална хидратация, както и препоръчителното количество вода, която трябва да приема всеки ден. Това ставаше онлайн с помощта на калкулатора на хидратацията, софтуерно разработен специално по поръчка на Водния съвет.

Водният съвет е доволен от проведената акция и в най-скоро време ще се събере, за да вземе решение същата акция да се повтори и през следващата година, но в много по-голям мащаб, за което се разчита на подкрепата на общинската и държавната администрация, неправителствени организации и частни партньори.

Официален партньор на Българския национален воден съвет e
Областна администрация Бургас.

 


Comments are closed.