Водата – здраве и емоционална свобода. Въпроси и отговори

Written by on 15.07.2011 in Новини - Коментарите са изключени

Огнян Симеонов: Сега, ако искате, нека да оставим време за въпроси. Ако някой има въпроси за ТЕС упражненията, нека поговорим, за да е наясно всеки как правилно да ги прилага, за да се излекува.

Въпрос: На кой може да се прилага тази практика?

Огнян Симеонов: ТЕС упражненията могат да се прилагат на всички, дори и на бебета, без значение от възрастта им (1 или 2 месеца). Правил съм ТЕС упражненията на сина ми, когато имаше колики – те изчезнаха и не се появиха повече. Тази техника също така работи и от разстояние. Тоест, практиката може да се прилага не само на нас самите, но и на други хора.

Въпрос: Как ТЕС се прилага на други хора?

Огнян Симеонов: В книгата, която ви показах, това е описано по-подробно. Аз сега ще ви разкажа накратко. Всъщност прилагайки ТЕС на друг човек, от разстояние, ние се убеждаваме, че тя наистина действа. Защото иначе е трудно да повярваме, че само с няколко потупвания и определени фрази, можем да излекуваме болките си завинаги. Обяснението е, че ние, хората, сме енергийни същества. Друг интересен въпрос, който са ми задавали, е защо докато прилагаме ТЕС говорим за болката. Всички сме учени да мислим позитивно, а в ТЕС трябва да казваме негативното. Обяснявам защо е така. Когато ние потупваме даден меридиан, ние изтриваме проблема, който имаме. Принципът на работа е като с натискането на копчето “Delete” на компютъра. Затова е необходимо да изговаряме на глас проблема, който имаме. Аз сега ви демонстрирах ТЕС упражненията, за да се убедите и сами, че те действат. Направих това, за да се убедите и сами, че болестите, които видяхме в клипа могат да бъдат излекувани. Защото все пак това са болести, за които съвременната медицина все още не е намерила лечение. На хора, които не знаят какво е ТЕС, им е трудно да повярват, че човек с множествена склероза или човек в инвалидна количка се е възстановил. Тази техника работи и при хора с проблем с очите. Не са нужни дълги практики, медитации или мислене, а само да кажем няколко прости, но правилни думи, за да се излекуваме. И резултатът се вижда мигновено. Когато направим 3 пъти ТЕС, можем да свалим 3 диоптъра за 3минути.

Въпрос: Ако искам да сваля 6 диоптъра колко пъти трябва да направя ТЕС упражненията?

Огнян Симеонов: Нямам отговор. ТЕС упражненията се прилагат, докато не видим резултат.  Има много хора с проблеми с очите, но това са органите, с които работя последно на семинари. Защото резултатите от работата с тях се виждат веднага. Но ако да кажем, ТЕС не е изпълнена правилно или потупването на външната страна на дланта не е проработило (точка 12), тогава включваме едно допълнително упражнение. То се прави с въртене на очи – първо на ляво и след това на дясно. Това упражнение се придружава от едно тананикане – мантра. Обикновено на семинари показвам друго упражнение (с включване на двете сфери на полукълбата) – потупвайки дланта от външната страна, затваряме очи, отваряме очи, поглеждаме долу в ляво, после в дясно, след това правим кръг с очите от пода, през тавана, до пода отново. След това правим още един кръг с очите и при него включваме и тананикането през носа, т.нар. мантра.

Въпрос: Как да направим ТЕС от разстояние?

Огнян Симеонов: Достатъчно е да си представим, че нашето тяло е тялото на човека, на който искаме да приложим техниката, независимо къде се намира той. Трябва да знаем какви болки има този човек и точно къде. Преди да започнем ТЕС упражненията, трябва да изчистим нашата мисъл към проблема на човека, да изясним за себе си как ние се чувстваме, че него го боли кръста например. И за да стане това, първо си казваме: „Неприятно ми е, защото този човек ми е приятел”, а след това изчистваме неприятността с думите, които използваме и за болки – „Въпреки, че ми е неприятно, че еди-кой си (името на нашия приятел) го боли кръста, аз напълно и безрезервно приемам себе си”. След това, трябва да си кажем, че ние сме човека, върху който ще прилагам ТЕС и започваме. През цялото време, докато се правят упражненията, трябва да си представяме, че нашето тяло е тялото на човека, за чиито болки работим. Можем да направим ТЕС два пъти и след това да се обадим на този човек и да го попитаме как се чувства. И тогава всеки от вас ще се убеди, че има резултат и че техниките помагат.

Въпрос: Дайте ни пример за неща, които вие сте излекувал – по себе си, по други хора. Има ли хора, които сте излекували от зависимости?

Огнян Симеонов: Искам само преди да ви отговоря, да ви запозная с историята на човека, който е въвел ТЕС в България – Иван Петърнишки. Той е обикалял по цял свят и е изучил много техники за лечение с енергия, но когато е видял как тази техника работи, е решил да се занимава с нея. Когато идва в България почти никой не знае за тези техники и когато издава книгата си, никой не се интересува от нея. Затова той започва да организира семинари, за да я популяризира и да помага на хора. Аз самият, съм научил техниката от една жена – лекар-хомеопат, която искаше да сподели силата на това лечение с други хора. Прилагам ТЕС в практиката от 2007 година и имам много пациенти – над 4000. При много малко от тях не е настъпил мигновен резултат. Но дори и те ми се обаждат след време и ми казват, че са почувствали промяната. Обикновено в 99 % от случаите резултатът е на момента. Както и сега – при 4 човека, само с три практики, болката намаля или се излекува.

Въпрос: Може ли да изчистим емоционален проблем? Ако да, как?

Огнян Симеонов: Да, възможно е. Използваме същите техники, но казваме: „Въпреки, че преживях този емоционален проблем/емоционален шок, аз напълно и безрезервно приемам себе си”. Така се лекува и наднормено тегло, защото то в повечето случаи се дължи на неразрешени емоционални проблеми. Няма да се впускам в подробности защо това е така, но с ТЕС упражненията можем да излекуваме и проблеми с наднорменото тегло и емоционални проблеми. Имам и пример за това. Наскоро излезе книга, която се казва „Методът Гейбриел” и която разказва как един мъж от 186 кг. е станал 83 кг., без да пази никакви диети. На въпроса как е постигнал този резултат, той отговаря, че си е представял по 1 минута на ден, сутрин и вечер, как иска да изглежда. Именно това е и пример за начина, по който работи ТЕС и техниката за визуализация.

Въпрос: В клипа видяхме човек, който се е излекувал от множествена склероза. Искам да попитам дали са правени изследвания как ТЕС повлиява автоимунни заболявания?

Огнян Симеонов: В момента медицината не може да обясни логически какво се случва по време на прилагането на ТЕС, тъй като при тази техника се работи на енергийно и емоционално ниво. Но, за да се излекува човек, е важно не да казва диагнозата, а усещането, проблема, болката, която има. Например – диабетът. За да се излекуваме от него, не трябва да казваме:”Въпреки, че имам диабет…”, защото това е диагноза. Трябва да кажем: „Въпреки, че моят панкреас не произвежда достатъчно инсулин, аз напълно и безрезервно приемам себе си”. Работим не с това, което докторите казват, а само с чувствата си.

Въпрос: Това означава  ли, че ако не кажем правилните думи, няма да получим резултат?

Огнян Симеонов: Да, няма да получим. Ако например имаме болка в слепоочията, но кажем „имам болки в главата”, няма да получим резултат, защото не сме казали правилните думи. Трябва да сме точни и конкретни, защото думите следват енергията и мисълта, там където ние я слагаме. Няма логично обяснение, но се вижда, че техниката действа. Тя работи при всички заболявания, ако използваме правилните думи и опишем болката и чувството, които изпитваме, а не диагнозата. Има документирани случаи на мои пациенти, чиито резултати не могат да се обяснят от науката, но факт е, че болката при тях изчезва и не се появява повече.

Лекцията на Огнян Симеонов можете да видите тук, а демонстрация на техниките за емоционална свобода и на енергизирането на вода тук.

Comments are closed.