Пролетно парти за Деня на водата

Written by on 06.03.2011 in Новини - Коментарите са изключени
Cross Logo

18 март 2011 01:32, София /КРОСС/  По случай Световния ден на водата и учредяване на фондация „Български национален воден съвет”, ще се организира специално пролетно парти, съобщават от фондацията.


Учреждението е неправителствена организация, посветена на хуманната мисия за подобряване на здравето, трудоспособността и качеството на живот чрез правилна хидратация на организма.
Тъй като човешкото тяло е съставено предимно от вода, то водният баланс в него е изключително важен за живота. Водата е здраве, красота, младост, източник на енергия и има способността да пречиства организма и да спомага не само физическия, но и психическия баланс.

Членове на Обществения съвет на фондацията са лекари, известни личности, интелектуалци, журналисти и организации, съпричастни към идеята за пието на вода като път към по-щастлив и здравословен живот.
В инициативата се включват актрисата Йоана Буковска, писателката Людмила Филипова, режисьорките Иглика Трифонова и Възкресия Вихърова, дизайнерката Мариела Гемишева, певците Хилда Казасян и Искрен Пецов, проф. Валери Стефанов, Сашо Пелев, журналистите Ива Дойчинова, Людмил Кърджилов, Асен Григоров, Магдалена Гигова, известните диетолози проф. Донка Байкова, проф. Людмила Матева, доц. Даниела Попова, проф. Светослав Ханджиев, проф. Стефка Петрова – национален консултант по хранене и диететика, популярният биофизик д-р Игнат Игнатов, който изследва „информативността” на водата, диетологът по тибетска медицина Огнян Симеонов.

Каузата подкрепят и организации като Движение на българските майки, Федерацията по йога, Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки, Фонд 13 века България, фондация „Аз обичам водата” и др.
Българският национален воден съвет предвижда провеждането на редица кампании по теми, отразяващи правилната хидратация на организма и човешкото здраве.Ще се организират научни форуми и дискусии, ще се продуцират разнообразни културни и медийни събития,посветени на основния източник на живот- водата.

Една от целите на съвета е и да се установят трайни контакти със сродни организации в други страни от Европейския съюз, така че да могат да се обменят информация и практики в областта на водните проекти.

Comments are closed.